Hvor viktig er magesyre?
NB Les dette!
Det som følger nedenfor er slik jeg selv fulgte en Candida diett i 4-5 måneder uten å bli nevneverdig bedre. Jeg ble først bedre da jeg leste boken "Medisinsk klarsynt" av Anthony William. Jeg vil derfor ikke anbefale å følge rådene som følger her lenger. Selv om dette er typiske råd som bli gitt til Candida behandling i dag. Anbefaler heller rådene her om tarm helse og her om utmattelse symptomer.
Vil også anbefale denne siden som beskriver hva som ligger bak ulike tilstander og symptomer, veldig mye god og nyttig informasjon, du kan også søke på sykdommer og tilstander!
Her er en side med litt om hva Anthony William sier om Candida!
For å lese mer anbefaler jeg å kjøpe boken "Medisinsk klarsynt" for å lese mer inngående der. Her er nettsiden relatert til boken www.medicalmedium.com
________________________________
Lider du av halsbrann og sure oppstøt, eller tror du har for mye magesyre? Tar du regelmessig medisiner som antacida for å lindre den brennende følelsen?
I så fall bør du ta deg tid til å vurdere hva det underliggende problemet kan være. Du kan bli overrasket over å høre at de fleste tilfeller av halsbrann er ikke forårsaket av et overskudd av magesyre, men av mangel på det.
Alt som kroppen din gjør er for en grunn. Det sure miljøet i magen utfører flere viktige roller som virkelig er viktig for en god fordøyelseskanal og helse og velvære. Halsbrann er et tegn på ubalanse i fordøyelseskanalen. Tar du en syrenøytraliserende pille kan det lindre dine symptomer kortsiktige, men det vil ikke løse den langsiktige ubalansen. Antacida kan til og med bidra til andre problemer. For eksempel, et surt miljø i magen og tarmene er en av dine første forsvar mot patogener som Candida, at ikke Candida soppen vokser ut av balanse i dine tarmer.
Du har sikkert hørt begreper som halsbrann, sure oppstøt, og GERD (gastroøsofageal reflukssykdom) brukes om hverandre. Det er faktisk noen forskjeller mellom hva de betyr. Acid reflux er betegnelsen på syre som lekker eller spruter fra magen opp i spiserøret (røret mellom magen og halsen). Halsbrann er navnet på den brennende følelsen som du vanligvis opplever når dette skjer. Og GERD er den tilstand der acid reflux skjer regelmessig, eller kronisk.
Det viktigste å vite er at halsbrann, sure oppstøt og GERD kan alle være forårsaket av lav magesyre. Hvis dette er tilfelle, kan syrereduserende stoffer som antacids faktisk gjøre halsbrann verre, ikke bedre.
Hvor kommer magesyre fra?
Magesyre kommer ikke bare fra én kilde. Mage kjertler i magen produserer saltsyre, som utgjør hoveddelen av magesyre. Den maten og de medisinene du forbruker bidrar også til den generelle pH. Lenger ned fordøyelseskanalen, vil “sunne bakterier” som Lactobacillus acidophilus produsere melkesyre for å opprettholde et surt miljø i tarmen.
Er ikke alt denne syren dårlig for magen? Faktisk nei. Selv om pH-verdien i magen er et meget surt 1,5 til 3,0, har mageslimhinnen et spesielt triks som hindrer den fra å bli skadet. En tett lag av slim og epitelceller frembringer en alkaloid løsning som motvirker magesyren. Når mage væskene faktisk når mageslimhinnen er de langt mindre syrlige.
Hva er poenget med magesyre?
Hvorfor trenger vi dette ekstremt sure og potensielt skadelige stoff i våre mager? Det er fristende å tenke at vi ville være bedre uten magesyre, men dette kunne ikke være lengre fra sannheten.
Magesyre utfører flere livsviktige roller. Her er bare noen få av dem.
Som du kan se, er magesyre en viktig del av fordøyelsessystemet og immunforsvaret.
Lav magesyre fører ikke bare til sure oppstøt og halsbrann. Det kan også bidra til kronisk sykdom og ubalanser i mange andre deler av kroppen din.
Utilstrekkelig magesyre kan hindre deg fra å fordøye matvarer riktig. Dette betyr at ufordøyd mat går videre til tarmene. Tilstedeværelsen av denne ufordøyd mat i tarmen kan føre til sår, skade tarmslimhinnen, og føre til oppblomstring av uønskede mikroorganismer som Candida overvekst.
Hvis denne tilstanden av lav surhet er alvorlig nok, kan det føre til en proteinmangel. Deretter vil kroppen din begynne å lete etter andre kilder til protein som fra overflaten på leddene. Ettersom leddene lider, er det mulighet for denne til slutt fører til leddgikt (artritt). Faktisk har flere studier funnet lite magesyre hos personer som lider av revmatisk leddgikt.
Til slutt kan en mangel på magesyre forstyrre passasjen av mat fra magesekken til tynntarmen. I et sunt fordøyelsessystem, blir pH-verdien av maten i magen senket inntil et punkt hvor den blir tillatt å slippe inn i tarmen. En usunn pH kan bremse denne prosessen, noe som fører til treg fordøyelse og bidrar til oppblåsthet etter måltider.
Som en notis, kan det nevnes at i tankegangen til ayurveda (det gamle helhetlige medisinske system fra India) er fordøyelses ilden, som de kaller det, noe ayurveda ser på som ett av de viktigste elementene at må fungere godt for god helse.
Hva skjer når du får halsbrann og sure oppstøt?
Det er alminnelig antatt at halsbrann er forårsaket av et overskudd av magesyre i magen. Teorien går på at når det er for mye syre, trekker noe av syren seg opp i spiserøret og skaper den brennende følelsen i spiserøret. Dette er vanligvis ikke tilfelle. Her er en mer sannsynlig forklaring på hva som skjer.
Magen besitter to ventiler, en ved toppen og ved bunnen. Ventilen på toppen åpnes begge veier, mens den på bunnen åpnes bare én vei. Den nedre ventilen åpner når maten blir sur nok til å gi videre til tynntarmen. Hvis dette ikke skjer raskt nok, kan trykket bygge opp i magen. Og da er det bare én retning trykket kan reduseres - oppover.
Det er slik magesyre ender i oppstøt opp i spiserøret. Ikke fordi magesyre er for høy, men fordi den er for lav, og det hindrer mat fra å passere gjennom magen på en riktig måte.
Hvordan reparere lav magesyre?
Ny og bedre oppskrift en det nedenforstående finner du nå her: Les heller mer her om tarm helse!
Å gjenopprette riktig surhet til tarmene kommer lettest når du følger en effektiv anti-Candida diett. Ved å kutte ut bearbeidet og raffinert mat, eliminerer tilsatt sukker og begrense frukt, bør du begynne å se forbedringer i fordøyelsen. Innen noen få dager etter du starter dietten, bør mage pH være mye nærmere det optimale nivået av surhet, slik at helbredelsen kan begynne.
Men, avhengig av din alder og helse, kan kroppen din trenge litt ekstra hjelp. Selv med den beste dietten, taper vi alle mage syre produksjon ettersom vi blir eldre. Noen ganger trenger vi å erstatte det vi mister på grunn av denne aldringsprosessen, eller vi trenger en periode litt ekstra hjep for å komme tilbake i balanse om vi har kommet ut av balanse. Da er et kosttilskudd som Betaine HCI noe som kan være svært nyttig, for å supplere magesyre som du allerede produserer. (For eksempel kan denne brukes: http://no.iherb.com/Thorne-Research-Betaine-HCL-Pepsin-225-Veggie-Caps/18487
For å finne ut hvor mye av dette magesyre tilskudded som du skal bruke, eller om du i det hele tatt har for lite magesyre les her:
https://branchbasics.com/do-you-have-enough-hcl-stomach-acid/
I tillegg kan du vurdere å bruke et fordøyelses enzym (Pancreatin) tilskudd for å hjelpe deg ytterligere med å forbedre fordøyelsen og absorpsjon av næringsstoffer : Http://no.iherb.com/Now-Foods-Pancreatin-10X-200-mg-250-Capsules/716
Hvis du har mistanke om at du har et lekk tarm også kan du også bruke dette tilskuddet: L-Glutamin http://no.iherb.com/Jarrow-Formulas-L-Glutamine-35-3-oz-1000-g-Powder/183 Dette tilskudd er en viktig næringskilde for cellene i vår mage-tarmkanal. Bidrar til å forsegle en lekk tarm ved at epitelceller vokser raskere og sunnere, redusere betennelsen og øker glutation.
Andre tiltak kan omfatte å endre på dine matvaner ved å tygge mer, og for å ikke forhaste dine måltider, men kjenne at du kan finne en hvile og ro mens du spiser.
Ellers som nevnt å eliminere syrenøytraliserende medisin er et viktig skritt å ta, da det kan være å gjøre symptomene verre. I stedet supplere med ting som fordøyelsen bitter, Betaine HCI, fordøyelsesenzymer, og eple cider eddik.
Mye av denne informasjonen og kunnskapen har jeg funnet ved å lese meg opp på nettet etc. i min egen helsegjenopprettingsperiode, mye god informasjon er hentet fra www.thecandidadiet.com.
Det som følger nedenfor er slik jeg selv fulgte en Candida diett i 4-5 måneder uten å bli nevneverdig bedre. Jeg ble først bedre da jeg leste boken "Medisinsk klarsynt" av Anthony William. Jeg vil derfor ikke anbefale å følge rådene som følger her lenger. Selv om dette er typiske råd som bli gitt til Candida behandling i dag. Anbefaler heller rådene her om tarm helse og her om utmattelse symptomer.
Vil også anbefale denne siden som beskriver hva som ligger bak ulike tilstander og symptomer, veldig mye god og nyttig informasjon, du kan også søke på sykdommer og tilstander!
Her er en side med litt om hva Anthony William sier om Candida!
For å lese mer anbefaler jeg å kjøpe boken "Medisinsk klarsynt" for å lese mer inngående der. Her er nettsiden relatert til boken www.medicalmedium.com
________________________________
Lider du av halsbrann og sure oppstøt, eller tror du har for mye magesyre? Tar du regelmessig medisiner som antacida for å lindre den brennende følelsen?
I så fall bør du ta deg tid til å vurdere hva det underliggende problemet kan være. Du kan bli overrasket over å høre at de fleste tilfeller av halsbrann er ikke forårsaket av et overskudd av magesyre, men av mangel på det.
Alt som kroppen din gjør er for en grunn. Det sure miljøet i magen utfører flere viktige roller som virkelig er viktig for en god fordøyelseskanal og helse og velvære. Halsbrann er et tegn på ubalanse i fordøyelseskanalen. Tar du en syrenøytraliserende pille kan det lindre dine symptomer kortsiktige, men det vil ikke løse den langsiktige ubalansen. Antacida kan til og med bidra til andre problemer. For eksempel, et surt miljø i magen og tarmene er en av dine første forsvar mot patogener som Candida, at ikke Candida soppen vokser ut av balanse i dine tarmer.
Du har sikkert hørt begreper som halsbrann, sure oppstøt, og GERD (gastroøsofageal reflukssykdom) brukes om hverandre. Det er faktisk noen forskjeller mellom hva de betyr. Acid reflux er betegnelsen på syre som lekker eller spruter fra magen opp i spiserøret (røret mellom magen og halsen). Halsbrann er navnet på den brennende følelsen som du vanligvis opplever når dette skjer. Og GERD er den tilstand der acid reflux skjer regelmessig, eller kronisk.
Det viktigste å vite er at halsbrann, sure oppstøt og GERD kan alle være forårsaket av lav magesyre. Hvis dette er tilfelle, kan syrereduserende stoffer som antacids faktisk gjøre halsbrann verre, ikke bedre.
Hvor kommer magesyre fra?
Magesyre kommer ikke bare fra én kilde. Mage kjertler i magen produserer saltsyre, som utgjør hoveddelen av magesyre. Den maten og de medisinene du forbruker bidrar også til den generelle pH. Lenger ned fordøyelseskanalen, vil “sunne bakterier” som Lactobacillus acidophilus produsere melkesyre for å opprettholde et surt miljø i tarmen.
Er ikke alt denne syren dårlig for magen? Faktisk nei. Selv om pH-verdien i magen er et meget surt 1,5 til 3,0, har mageslimhinnen et spesielt triks som hindrer den fra å bli skadet. En tett lag av slim og epitelceller frembringer en alkaloid løsning som motvirker magesyren. Når mage væskene faktisk når mageslimhinnen er de langt mindre syrlige.
Hva er poenget med magesyre?
Hvorfor trenger vi dette ekstremt sure og potensielt skadelige stoff i våre mager? Det er fristende å tenke at vi ville være bedre uten magesyre, men dette kunne ikke være lengre fra sannheten.
Magesyre utfører flere livsviktige roller. Her er bare noen få av dem.
- Begynner prosessen med å bryte ned proteiner i maten, ved å aktivere enzymet pepsin
- Hjelper immunsystemet ved å hemme vekst av patogene organismer som du kanskje har konsumert
- Senker pH til maten til den er klar til å bli sendt videre til tynntarmen
Som du kan se, er magesyre en viktig del av fordøyelsessystemet og immunforsvaret.
Lav magesyre fører ikke bare til sure oppstøt og halsbrann. Det kan også bidra til kronisk sykdom og ubalanser i mange andre deler av kroppen din.
Utilstrekkelig magesyre kan hindre deg fra å fordøye matvarer riktig. Dette betyr at ufordøyd mat går videre til tarmene. Tilstedeværelsen av denne ufordøyd mat i tarmen kan føre til sår, skade tarmslimhinnen, og føre til oppblomstring av uønskede mikroorganismer som Candida overvekst.
Hvis denne tilstanden av lav surhet er alvorlig nok, kan det føre til en proteinmangel. Deretter vil kroppen din begynne å lete etter andre kilder til protein som fra overflaten på leddene. Ettersom leddene lider, er det mulighet for denne til slutt fører til leddgikt (artritt). Faktisk har flere studier funnet lite magesyre hos personer som lider av revmatisk leddgikt.
Til slutt kan en mangel på magesyre forstyrre passasjen av mat fra magesekken til tynntarmen. I et sunt fordøyelsessystem, blir pH-verdien av maten i magen senket inntil et punkt hvor den blir tillatt å slippe inn i tarmen. En usunn pH kan bremse denne prosessen, noe som fører til treg fordøyelse og bidrar til oppblåsthet etter måltider.
Som en notis, kan det nevnes at i tankegangen til ayurveda (det gamle helhetlige medisinske system fra India) er fordøyelses ilden, som de kaller det, noe ayurveda ser på som ett av de viktigste elementene at må fungere godt for god helse.
Hva skjer når du får halsbrann og sure oppstøt?
Det er alminnelig antatt at halsbrann er forårsaket av et overskudd av magesyre i magen. Teorien går på at når det er for mye syre, trekker noe av syren seg opp i spiserøret og skaper den brennende følelsen i spiserøret. Dette er vanligvis ikke tilfelle. Her er en mer sannsynlig forklaring på hva som skjer.
Magen besitter to ventiler, en ved toppen og ved bunnen. Ventilen på toppen åpnes begge veier, mens den på bunnen åpnes bare én vei. Den nedre ventilen åpner når maten blir sur nok til å gi videre til tynntarmen. Hvis dette ikke skjer raskt nok, kan trykket bygge opp i magen. Og da er det bare én retning trykket kan reduseres - oppover.
Det er slik magesyre ender i oppstøt opp i spiserøret. Ikke fordi magesyre er for høy, men fordi den er for lav, og det hindrer mat fra å passere gjennom magen på en riktig måte.
Hvordan reparere lav magesyre?
Ny og bedre oppskrift en det nedenforstående finner du nå her: Les heller mer her om tarm helse!
Å gjenopprette riktig surhet til tarmene kommer lettest når du følger en effektiv anti-Candida diett. Ved å kutte ut bearbeidet og raffinert mat, eliminerer tilsatt sukker og begrense frukt, bør du begynne å se forbedringer i fordøyelsen. Innen noen få dager etter du starter dietten, bør mage pH være mye nærmere det optimale nivået av surhet, slik at helbredelsen kan begynne.
Men, avhengig av din alder og helse, kan kroppen din trenge litt ekstra hjelp. Selv med den beste dietten, taper vi alle mage syre produksjon ettersom vi blir eldre. Noen ganger trenger vi å erstatte det vi mister på grunn av denne aldringsprosessen, eller vi trenger en periode litt ekstra hjep for å komme tilbake i balanse om vi har kommet ut av balanse. Da er et kosttilskudd som Betaine HCI noe som kan være svært nyttig, for å supplere magesyre som du allerede produserer. (For eksempel kan denne brukes: http://no.iherb.com/Thorne-Research-Betaine-HCL-Pepsin-225-Veggie-Caps/18487
For å finne ut hvor mye av dette magesyre tilskudded som du skal bruke, eller om du i det hele tatt har for lite magesyre les her:
https://branchbasics.com/do-you-have-enough-hcl-stomach-acid/
I tillegg kan du vurdere å bruke et fordøyelses enzym (Pancreatin) tilskudd for å hjelpe deg ytterligere med å forbedre fordøyelsen og absorpsjon av næringsstoffer : Http://no.iherb.com/Now-Foods-Pancreatin-10X-200-mg-250-Capsules/716
Hvis du har mistanke om at du har et lekk tarm også kan du også bruke dette tilskuddet: L-Glutamin http://no.iherb.com/Jarrow-Formulas-L-Glutamine-35-3-oz-1000-g-Powder/183 Dette tilskudd er en viktig næringskilde for cellene i vår mage-tarmkanal. Bidrar til å forsegle en lekk tarm ved at epitelceller vokser raskere og sunnere, redusere betennelsen og øker glutation.
Andre tiltak kan omfatte å endre på dine matvaner ved å tygge mer, og for å ikke forhaste dine måltider, men kjenne at du kan finne en hvile og ro mens du spiser.
Ellers som nevnt å eliminere syrenøytraliserende medisin er et viktig skritt å ta, da det kan være å gjøre symptomene verre. I stedet supplere med ting som fordøyelsen bitter, Betaine HCI, fordøyelsesenzymer, og eple cider eddik.
Mye av denne informasjonen og kunnskapen har jeg funnet ved å lese meg opp på nettet etc. i min egen helsegjenopprettingsperiode, mye god informasjon er hentet fra www.thecandidadiet.com.